Online Books Lieve Jongens Download Free

Be Specific About Books In Favor Of Lieve Jongens

Original Title: Lieve Jongens
ISBN: 9025305253 (ISBN13: 9789025305253)
Edition Language: Dutch
Online Books Lieve Jongens  Download Free
Lieve Jongens Paperback | Pages: 182 pages
Rating: 3.37 | 193 Users | 2 Reviews

Relation To Books Lieve Jongens

Gerard Reve was een Nederlands schrijver en dichter. Samen met Harry Mulisch en W.F. Hermans wordt hij gerekend tot De Grote Drie: de drie belangrijkste Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Tot zijn bekendste werken behoren De avonden (roman uit 1947) en Werther Nieland (novelle uit 1949). Tot 1973 schreef Reve onder zijn oorspronkelijke naam Gerard Kornelis van het Reve, maar vereenvoudigde deze later tot Gerard Reve. Hij debuteerde in 1946 in het tijdschrift Criterium met de novelle De ondergang van de familie Boslowits, een jaar later verscheen de klassieker De avonden. Reve zou uiteindelijk een enorm oeuvre voortbrengen, waaronder een groot aantal ‘brievenboeken’. In 1969 ontving Reve de P.C. Hooftprijs en in 2001 werd zijn werk bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren. Zijn werk wordt tot op heden nog altijd veel gelezen en besproken.

Identify Regarding Books Lieve Jongens

Title:Lieve Jongens
Author:Gerard Reve
Book Format:Paperback
Book Edition:Special Edition
Pages:Pages: 182 pages
Published:1973 by Athenaeum - Polak & Van Gennep
Categories:Literature. European Literature. Dutch Literature. Fiction

Rating Regarding Books Lieve Jongens
Ratings: 3.37 From 193 Users | 2 Reviews

Rate Regarding Books Lieve Jongens
Gerard Reve was een Nederlands schrijver en dichter. Samen met Harry Mulisch en W.F. Hermans wordt hij gerekend tot De Grote Drie: de drie belangrijkste Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Tot zijn bekendste werken behoren De avonden (roman uit 1947) en Werther Nieland (novelle uit 1949). Tot 1973 schreef Reve onder zijn oorspronkelijke naam Gerard Kornelis van het Reve, maarMen zegt wel eens: Er zijn mooie babies en lieve babies.Met Lieve Jongens laat Reve zich helemaal gaan. Hij beschrijft een gesprek tussen Woelrat en Wolf in bed. Lange zinnen waar je dikwijls de weg in kwijt raakt, zeer expliciete liefdesscènes, duistere realisaties en ik heb veel nieuwe woorden geleerd voor mannelijke delen.Dit is een lief boek, het moest er zijn.

Men zegt wel eens: Er zijn mooie babies en lieve babies.Met Lieve Jongens laat Reve zich helemaal gaan. Hij beschrijft een gesprek tussen Woelrat en Wolf in bed. Lange zinnen waar je dikwijls de weg in kwijt raakt, zeer expliciete liefdesscènes, duistere realisaties en ik heb veel nieuwe woorden geleerd voor mannelijke delen.Dit is een lief boek, het moest er zijn.

2.5


0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.