Download Books For Cemile (Küçük Adamın Romanı #3) Free

List Of Books Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)

Title:Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)
Author:Orhan Kemal
Book Format:Paperback
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 152 pages
Published:January 1st 2004 by Epsilon Yayınevi (first published 1952)
Categories:Asian Literature. Turkish Literature. Fiction. Cultural. Turkish. Novels
Download Books For Cemile (Küçük Adamın Romanı #3) Free
Cemile (Küçük Adamın Romanı #3) Paperback | Pages: 152 pages
Rating: 3.72 | 599 Users | 32 Reviews

Explanation Toward Books Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)

Bir aşk öyküsü olan Cemile, yoksul kesimlerin ayakta kalma çabasını, direnişlerini de dile getiriyor. Boşnak kızı işçi Cemile ile dar gelirli Kâtip Necati arasındaki saf aşkı anlatan Orhan Kemal, arka planda yaşanan yoksulluğa, düşmanlığa, ilkesizliğe karşın dayanışma ve dostluğun gücünü vurguluyor. Orhan Kemal'in yalın anlatımıyla çarpıcı bir resim gibi çizdiği Cemile, onun unutulmayacak yapıtlarından biri.

Details Books During Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)

Original Title: Cemile
Edition Language: Turkish
Series: Küçük Adamın Romanı #3, Το μυθιστόρημα του μικρού ανθρώπου
Characters: Cemile, Çopur Halil, Katip Necati
Setting: Adana,1934(Turkey)


Rating Of Books Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)
Ratings: 3.72 From 599 Users | 32 Reviews

Piece Of Books Cemile (Küçük Adamın Romanı #3)
Kusursuz. Insan olmaya dair her sey var. Bu kadar yerel ama bu kadar kuresel. Bu kadar sade ama bu kadar karisik. Bu kadar yalin ama bu kadar zengin. Bunu da ancak Orhan Kemal yapabilirdi. 5 uzerinden 5, 10 uzerinden 10. Muhakkak okunmali

Yeşilçam sağolsun köy hikayelerini kafamıza "melodram" olarak kodlamış. Her an bir felaket bekleyişi ile okudum romanı. Beklediğim çiğlik olmadı. Malik ve Muy'un hikayesini ayrıca okumak isterdim. Karakterler sahici gelmedi. Abi ve katibin pasifliği de rahatsız etti. Üzerine bazı karakterlere ne olduğunu bilemeyişimiz de bence eksiklikti.

تدور احداث الروايه فى محورين اساسين الاول قصه الحب بين جميله والكاتب ومحاولات الجمال خليل للزواج منها بالاجبار وخططه ومؤامراته والثانى هوا المصنع الذى تعمل به جميله والذى يمثل فئتين من المجتمع التركى فئه المتعلمين المثقفين انصار التحرر الفكرى المتأثرين بالغرب والتقدم ومناصرين للتطور الصناعى ويمثلها نعمان به صاحب المصنع وفئه الاغنياء المناصرين للقديم الرافضين للتغير المضادين للتقدم الصناعى ويمثلها قادر اغا شريك نعمان فى المصنع .بطله الروايه جميله فتاه بسيطه من البوسنه تعمل باحد المصانع هى واخيها

Marifet ölmek, öldürmekte değil, bu kötü şartlarla mücadele etmekte!

kitap iki kelimeyle anlatılsa kesinlikle şu kelimeler olurdu benim için; hırs ve aç gözlülük. Kitabın arka planında anlatılan fakirlik, beni üzdü açıkçası. Ama çok sevdiğim çok sevecen karakterlerle karşılaştım.

This could have made a nice sixties movie

Boşnak kültürünün zorlu fabrika işçiliği yaşamına bile güzellikler katışı esas olanın koşullar değil iç güç olduğunu pek iyi anlatıyor. Doğu'ya özgü küçük hesaplar, çıkar avcılığı, dar bakış açısı, ve adına cehalet denilen şey; doğru yönlendirilmemiş öfkenin haksızlığı gideremeyişi hikayenin can damarı. Bence aşk vurgusu pek yok, Cemile'nin aşkı pek hissedilmiyor. Çukurova 'ağzı', 'Antep ağzına' benziyormuş, çok başarılı kullanılmış.

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.