Free Download Books Rode sneeuw in december

List Based On Books Rode sneeuw in december

Title:Rode sneeuw in december
Author:Simone van der Vlugt
Book Format:Hardcover
Book Edition:Anniversary Edition
Pages:Pages: 438 pages
Published:January 19th 2012 by Anthos (first published January 1st 2012)
Categories:Historical. Historical Fiction
Free Download Books Rode sneeuw in december
Rode sneeuw in december Hardcover | Pages: 438 pages
Rating: 3.95 | 1042 Users | 112 Reviews

Narrative Concering Books Rode sneeuw in december

Het is 1553, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. De katholieke Lideweij Feelinck krijgt een relatie met Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft.

Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein en onder koning Filips viert de inquisitie hoogtij. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips.

Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden, waar ze zich veilig wanen. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

Rode sneeuw in december is een historische roman over liefde, wraak, familiebanden en het verlangen naar de vrijheid om te geloven wat je wilt.

Mention Books In Pursuance Of Rode sneeuw in december

Original Title: Rode sneeuw in december
ISBN: 9041418679 (ISBN13: 9789041418678)
Edition Language: Dutch

Rating Based On Books Rode sneeuw in december
Ratings: 3.95 From 1042 Users | 112 Reviews

Article Based On Books Rode sneeuw in december
Lees fijn, boek is goed geschreven over de beginperiode van de 80-jarige oorlog met het gezin van een arts en Willem van Oranje. Duidelijk, confronterend en geeft een levendig beeld van de leefwereld van toen. Uit interesse en verdieping nog een aantal onderdelen verder uitgezocht. Blijft interessant om een beeld te hebben van de maatschappij van toen, op een aantal delen lag deze toch wel anders dan ik dacht en zou verwachten. Verhaal is ook prima, een verwachte loop, maar zeker niet zonder de

Voor mij was dit de eerste historische roman die ik las en ik was erg verbaasd. Het boek was spannend en goed te volgen.

Una novela histórica más enfocada al contexto histórico que a la trama del personaje en sí. A través de la historia de Lideweij y su familia vemos el auge del protestantismo en los Países Bajos, el levantamiento de la casa de Orange contra la corona española, la guerra y sus consecuencias.El libro me ha gustado en el sentido de que ha resultado interesante en el tema histórico pero no en la trama personal que quedó difuminada por el contexto. Esto sumado a que en el libro los católicos y

Ik ken Simone als schrijfster alleen van haar thriller boeken, maar wauw wat was dit een prachtig boek. Ik vond het verhaal echt prachtig en zeer meeslepend. Mooi, emotioneel, herkenbaar.. Simone bewijst dat ze meerdere genres kan schrijven.

Dit boek deed me heel erg denken aan de historische romans van Thea Beckman die ik als kind las. Vlot geschreven, onderhoudend verhaal tegen een achtergrond die historisch gezien goed onderbouwd is. De schrijfster heeft haar research gedaan en dat merk je wel. Toch is het niet zo dat de historische feiten primeren en word je gewoon meegezogen in het verhaal. Een aanrader als je je eens in een andere tijdsgeest wil begeven!

Ik heb echt met volle teugen genoten van Rode sneeuw in december. Het verhaal is historisch erg goed onderbouwd en blijft op elk moment boeien. Het boek volgt eigenlijk twee verhaallijnen de fictieve familie van Lidewije en aan de andere kant het iets minder fictieve verhaal van Willem Van Oranje. Hoewel historische romans mijn favoriete leesvoer zijn lees ik eigenlijk bitterweinig Belgische/Nederlandse historische romans. (Misschien omdat er zo weinig zijn?) Daarom alleen al was het leerrijk om

Ik had meer van dit boek verwacht. Ik vond de verhaallijn vrij chaotisch en de delen waar de vorderingen in de oorlog werden verteld waren ronduit saai. Ik kwam heel moeizaam door de bladzijdes 90 tot ong. 300, oftewel grotendeels van het boek. Toen het verhaal zich meer op (view spoiler)[Isabella (hide spoiler)] focuste kwam ik er gelukkig wat makkelijker doorheen maar het verhaal vond ik zelfs vanuit haar ogen niet heel erg interessant.

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.